Uslovi kupovine

Ovim se uslovima utvrđuje postupak naručivanja, plaćanja, isporuke te reklamacija proizvoda koji su ponuđeni na ovim stranicama.  Internet trgovina www.topalati.ba mogu se koristiti za Vašu privatnu upotrebu bez ikakvih naknada za korištenje, a prema sljedećim uslovima i pravilima.

Trgovac je DeTools d.o.o. Sarajevo, a kupac je posjetitelj ovih stranica koji popuni elektronsku narudžbu, pošalje je trgovcu te izvrši plaćanje putem kreditnih kartica ili pouzećem.

NARUČIVANJE

Kupac naručuje proizvod ili proizvode putem elektronskog obrasca narudžbe. Kupcem se smatra svaka osoba koja elektronski naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i pošalje narudžbu. Sve cijene izražene su u Konvertibilnim markama, uključujući PDV.  Roba se naručuje elektronskim oblikom, pritiskom na određeni proizvod te spremanjem istog u Korpu. Roba se smatra naručenom u trenutku kada kupac odabere te potvrdi način plaćanja.

PLAĆANJE

Naručeni proizvodi ili usluge plaćaju se online jednom od kreditnih kartica: Mastercard, Maestro ili Visa.

Plaćanje je moguće vršiti i  gotovinski u domaćoj valuti (BAM). Naručenu robu plaćate pouzećem nakon što isporučena na Vašu adresu putem brze pošte. Za narudžbe u ukupnom iznosu preko 100KM dostava se ne naplaćuje. Uz isporučenu robu obavezno dobijate fiskalni račun i garantni list (ako za istim ima potrebe).

ISPORUKA

Naručeni proizvodi pakuju se na način da tokom uobičajene manipulacije ne budu oštećeni. Prilikom preuzimanja kupac je dužan provjeriti stanje pošiljke te u slučaju oštećenja odmah reklamirati proizvod dostavljaču (zaposlenom kompanije koja vrši dostavu). Trgovac se odriče svake odgovornosti u vezi oštećenja koja mogu nastati prilikom dostave.

Ako kupac ne primi robu, ili obavijest o isporuci, nakon što je poslana, u očekivanom vremenu, kupac ima pravo o tome obavijestiti prodavca kako bi se preduzele radnje pronalaska pošiljke ili kako bi se poslala zamjenska pošiljka.
Ako kupac odbije primiti robu koju je naručio trgovac ima pravo tražiti od kupca nadoknadu svih troškova koji su vezani za isporuku.

Trgovac se obvezuje poslati pošiljku kupcu onoga trenutka kada zaprimi potvrdu kojom se odobrava online transakcija. Nakon zaprimanja te potvrde trgovac se obvezuje poslati pošiljku u roku do 2 (dva) radna dana od momenta potvrde i zaprimanja predračuna na mail. Robu naručenu u petak do 16 sati isporučujemo ponedjeljkom. Robu naručenu subotom i nedjeljom isporučujemo utorkom.

Nakon što dostavljač (kompanija koja vrši dostavu) zaprimi pošiljku od strane trgovaca, trgovac više nije odgovoran za daljnji tok isporuke i eventualna kašnjenja, te probleme koji mogu nastati u vezi daljnje manipulacije i isporuke robe.

Dostava robe je besplatna za vrijednost narudžbe iznad 100,00 KM Za naručenu robu vrijednosti do 100,00 KM dostavu naplaćujemo u jednokratnom iznosu od 7,00 KM. Kupac dostavu plaća pri preuzimanju na osnovu posebne stavke na računu ili posebnog računa.

Dostava se vrši do ulaza u stambeni objekt. Ukoliko se radi o stambenoj zgradi, dostavljač nije dužan nositi robu do sprata/kata na kojem se nalazi kupac, već do ulaza u zgradu.

REKLAMACIJE

Trgovac se obavezuje isporučiti proizvod koji je tehnički ispravan te odgovara opisu proizvoda navedenom na www.topalati.ba. Slika koja ilustruje proizvod na Internet stranici ne mora odgovarati stvarnom izgledu proizvoda, te kupac ne može reklamirati ovaj segment.

U slučaju tehničke neispravnosti, kupac je dužan reklamirati proizvod u roku od 4 (četiri) radna dana. Skoro svi uređaji se testiraju i isprobavaju prije slanja tako da je mogućnost reklamacije veoma mala. Ukoliko ipak dodje do potrebe za reklamacijom, kupac je dužan dostaviti uređaj u DeTools d.o.o. Sarajevo ili u najbliži ovlašteni servis.

Kupac je u roku od 10 (deset) radnih dana dužan preuzeti proizvod, nakon toga više neće moći, bez obzira što je izvršio uplatu, preuzeti proizvod. U ovom slučaju kupac se odriče bilo kakve reklamacije.

Povrat robe je moguć u roku od 30 dana od dana kupovine. Roba mora biti neotpakovana, nekorišćena u originalnom pakovanju. 100% povrat novca na tekući račun kupca (umanjen za troškove dostave ukoliko su postojali). Kupac snosi sve troškove povrata robe prodavcu!

Kontakt u slučaju reklamacije: +387 33 541 111 ili info@topalati.ba

UOPŠTE 

DeToos. d.o.o. Sarajevo zadržava pravo na izmjenu ovih uslova i pravila. Sve promjene primijeniće se na korištenje www.topalati.ba. Kupac snosi odgovornost za tačnost i potpunost unesenih podataka prilikom kupovine. Usluge koje Vam pruža www.topalati.ba Internet prodavaonica ne uključuje troškove koje snosite koristeći računarsku opremu i usluge za pristup našim stranicama. DeTools. d.o.o. nije odgovorna za troškove telefona, Internet prometa ili bilo koje druge troškove do kojih može doći. Iako Vam De Tools d.o.o. nastoji dati najbolju moguću ponudu usluga, De Tools d.o.o. ne može garantovati da će usluge na www.topalati.ba odgovarati Vašim potrebama. De Tools d.o.o. takođe ne može garantovati da će usluga biti bez grešaka. Ukoliko dođe do greške, molimo Vas da je prijavite našem Kontakt centru na broj telefona +387 33 541 111 ili info@topalati.ba kako bismo je otklonili na najbrži mogući način.